Parohia „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” din Reșița și-a sărbătorit azi ocrotitorul. Astfel manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Iosif au început în ajun cu slujba privegherii și au continuat în ziua hramului cu slujba Acatistului Sfântului Iosif urmată de slujba Sfintei și dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur. Soborul de preoți care au săvârșit dumnezeiasca liturghie a fost alcătuit din pr. Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, pr. Sevastian Mihail Pană și pr. Viorel Andrei de la parohia gazdă, precum și pr. Emil Crăciun de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Reșița și pr. Cristian Manole de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița.

             Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost asigurate de corul parohial. De asemenea la Sfânta Liturghie au participat un număr mare de credincioși, iar o parte dintre ei s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Tot în cadrul Sfintei Liturghii s-a oficiat, după rugăciunea amvonului, o slujbă de pomenire pentru toți preoții care au slujit la această biserică, dar și pentru toți ctitorii, binefăcătorii, epitropii și consilierii parohiali adormiți în Domnul.

          La finalul dumnezeieștii liturghii, pr. Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat importanța hramului unei biserici și de asemenea a îndemnat pe cei prezenți să se roage în permanență Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, care a rămas în amintirea tuturor bănățenilor ca un sfânt grabnic ajutător în necazuri și în nevoi.

               Ca în fiecare an, cu prilejul hramului, toți cei prezenți la Sfânta Liturghie au primit pachețele cu mâncare.

« of 6 »
Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, sărbătorit la Reșița