În ajunul zilei Unirii Principatelor Române, seara, la ora Vecerniei, a avut loc în biserica Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița, prezentarea filmului documentar despre vrednicul de pomenire Emilian Birdaș – Episcopul Caransebeșului de la a cărui naștere s-au împlinit o sută de ani în anul 2021, precum și 25 de ani de la trecerea sa la cele veșnice. La această prezentare au fost prezenți pr. paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, pr. slujitori Cristian Manole și Florin Cosmin Cosma precum și credincioșii care vin în mod regulat la slujba Vecerniei.

Pentru început pr. paroh Gheorghe Șuveți a adresat celor de față câteva cuvinte în care a amintit rolul important pe care vlădica Emilian l-a avut în eparhia noastră odată cu reînființarea acesteia în anul 1994.

În continuare s-a vizionat filmul documentar produs de o echipă a televiziunii Patriarhiei Române, Trinitas TV, și în care s-au concentrat în 50 de minute cele mai importante realizări din viața acestui vrednic ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Credincioșii prezenți au rămas plăcut impresionați de activitatea episcopului Emilian Birdaș, bucurându-se că au avut ocazia și pe această cale să cunoască viața și activitatea primului episcop al Episcopiei Caransebeșului, după reînființarea acesteia în anul 1994.


Seară de film