Seria expozițiilor de carte de la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, Caraș-Severin, continuă.

Pentru credincioșii ortodocși, săptămâna 26 – 30 aprilie 2021 este una dintre cele mai importante săptămâni de peste an, reprezentând Săptămâna Mare din Postul Paștelui – începută, de fapt, în Sâmbăta lui Lazăr și finalizată la Sfintele Paști; este Săptămâna Patimilor Domnului nostru Isus Hristos, o săptămână a durerii, a postirii și a căinței, o săptămână care se încheie cu Lumina Învierii Mântuitorului și sărbătoarea Sfintelor Paști.

În această importantă săptămână, la sediul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa, a fost organizată o expoziție de carte religioasă intitulată „La început era Cuvântul…”

Expoziția cuprinde volume semnate de autori contemporani cunoscuți,  între care scriitorul Adrian Georgescu, pr. dr. Ionel Petrică (astăzi Ieromonah Protosinghel Ioanichie de la Mănăstirea „Sf. Ilie” de la Izvor, Vasiova), pr. prof. dr. Dorel Viorel Cherciu, prot. dr. Vasile Petrica (alături de Gheorghe Jurma), pr. Valentin Costea (alături de Gabriela Șerban), poetul Iulian Barbu, dar și volume ale îndrăgitului Ieromonah Hrisostom Filipescu.

Deosebit de importante și frumoase sunt cărțile care poartă și însemnele olografe ale Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitul Banatului sau ale Preasfințitului părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care dau valoare expoziției.

Expoziția de carte religioasă se adresează și copiilor, cuprinzând povestiri și poezii religioase pentru copii, dar și tradiții și obiceiuri de Paști.

De asemenea, deosebit de interesante sunt volumele editate sub egida Episcopiei Caransebeșului în seria Simpozioanelor Internaționale „Slujire și educație” sau „Taină și mărturisire”.

Deoarece Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa beneficiază de un fond bogat de documente, inclusiv ilustrații, la inițiativa dlui. primar Sorin Perian, expoziția de carte religioasă a fost inserată cu ilustrații de primăvară, dovedindu-se a fi o idee foarte bună, ilustrațiile oferind izul de primăvară și bogăția de culori a sărbătorii mult așteptate.

Expoziția de carte religioasă „La început a fost Cuvântul…” și ilustrații de primăvară va putea fi admirată la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa în perioada 26 – 29 aprilie  și 4 – 7 mai 2021.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului Hristos să vă aducă bucurie și binecuvântare, iar această Săptămână Mare să vă fie spor în rugăciune și pocăință!

A consemnat,

Gabriela Șerban


Expoziție de carte religioasă