Continuând tradiția de a dărui cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, în acest an diferit, parohul Bisericii Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Vasiova, pr. dr. Daniel Crecan, a hotărât să continue campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” cu o alta intitulată „Darul lui Moș Crăciun”.

            Astfel că, în perioada 7 -21 decembrie 2020, cu sprijinul voluntarilor de la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, s-a derulat campania umanitară „Darul lui Moș Crăciun” în urma căreia 10 tineri și copii din Bocșa Vasiova și Montana au primit daruri constând în haine, încălțăminte, jucării, rechizite și dulciuri.

            În ziua de 25 decembrie, cu prilejul marii Sărbători a Nașterii Domnului, după Sf. Liturghie și Împărtășirea din Sfântul Potir, la bradul frumos împodobit de slujitorii bisericii, copiii și tinerii au primit „darul lui Moș Crăciun”, precum toți cei prezenți la slujbă au primit un mic dar.

            Chiar dacă numărul participanților nu a fost unul foarte mare, iar toată emoția sărbătorii a fost umbrită de restricțiile impuse de lege, colindele au avut același farmec, iar vestea Nașterii Mântuitorului a umplut de bucurie sufletele credincioșilor de toate vârstele.

            Precum spunea și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului în Pastorala adresată cu acest prilej și menită să ne întărească în credință, „praznicul Nașterii lui Hristos ne aduce în fiecare an bucurie, pace, liniște sufletească și multă speranță. La această sărbătoare împărătească se cuvine să cântăm și să strigăm din adâncul sufletului: „Hristos se naște, slăviți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L! Hristos pe pământ, înălțați-vă!”

            Mulțumim lui Dumnezeu și pentru acest Crăciun și pentru toate darurile revărsate în acest an al confuziilor și incertitudinilor, dar, mai ales, al provocărilor: la meditație și rugăciune, la bunătate și compasiune, la bucuria de a fi împreună.

            Și, din nou apelez la cuvântul Preasfințitului Părinte Episcop Lucian și vă îndemn să-l urmăm: „… nu lăsați bucuria să fie umbrită de frică și alungați această stare nefirească cu dragostea sinceră față de Dumnezeu și față de oameni. Împletiți pe mai departe Liturghia cu Filantropia și rugați-vă cu adevărat  și intens ca  Domnul Cel Preabun să ridice această plagă, această molimă care a cuprins  în ultima vreme tot neamul omenesc.”

            Și, pentru că sărbătorile continuă și e încă vremea colindelor, să ne bucurăm! Hristos s-a născut! Să-L slăvim!

                       GABRIELA ȘERBAN


GALERIE FOTO

„Darul lui Moș Crăciun” la Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Vasiova