Corul „Mihail Gașpar” al preoţilor din Protopopiatul Ortodox Român Reşiţa, s-a înfiinţat în iarna anului 2007, la iniţiativa părintelui Nicolae Cătălin Mirişan, pe atunci protopopul Reşiţei, din dorinţa de a pune în valoare latura cultural-artistică a misiunii preoţeşti, propovăduindu-L şi în acest fel pe Hristos Mântuitorul, de aceea piesele abordate sunt de factură preponderent religioasă, precum și piese patriotice.

              În scurta perioadă de existenţă a corului, acesta a participat la o serie de festivaluri şi concerte organizate de instituţiile de cultură ale judeţului Caraş Severin, de Episcopia Caransebeşului sau de Protopopiatul Reşiţa, cum ar fi: Festivalul „Ion Românu”, Festivalul „Iosif Velceanu”, Festivalul „Miron Cristea”, Alaiul Colindătorilor, concerte de Crăciun şi prepascale etc.

             De asemenea activitatea corului se bazează şi pe acţiuni misionare în parohiile noastre şi chiar de filantropie cu ocazia marilor sărbători, alături de bucuria cântului oferind şi daruri materiale.

            Primul dirijor al corului a fost  pr. Nicolae Cătălin Mirișan, cel care a pus bazele acestui cor, a urmat apoi pr. Irinel Ionuț Dinu, în prezent acesta fiind condus de părintele Ionuț Vatră. În rândul membrilor acestui cor au fost cooptaţi preoţii din cuprinsul protopopiatului cu aptitudini muzicale deosebite, iniţial componenţa corului fiind mai numeroasă, recent reorganizându-se într-o formulă de 15 persoane. 

               Puteți să ne urmăriți și pe canalul de YouTube: Corul Protopopiatului Ortodox Reșița, precum și pe Facebook la adresa:  Corul Mihai Gașpar.

 

Cântec patriotic – „Dacă am plecat, Ardealule, din tine”
Colind – „Gazde mari”
Colind – „Cei ce ne-ați primit în casă”