În acest an – 2021 – ziua de 1 Decembrie, Ziua României, a fost sărbătorită cu mai multă însuflețire decât altădată la Bocșa și asta se datorează administrației publice locale, care s-a implicat direct în organizarea evenimentului.

         La invitația primarului orașului Bocșa, dr. Mirel P. Pascu, au răspuns prezent nu doar instituțiile din subordinea Consiliului Local, ci și locuitori ai urbei, precum și reprezentanți ai unor formațiuni politice.

         Alături de cuvintele alese adresate de prefectul județului Caraș-Severin, magistratul bocșean Cristian Gâfu, și cuvântul bine ticluit al primarului, istoric la bază, Mirel Patriciu Pascu, au susținut alocuțiuni profesorii I. Căileanu și Luminița Albu, reprezentanți ai școlilor bocșene.

         Trebuie precizat că slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți și pastori aparținând tuturor confesiunilor, iar fanfara creștină a înnobilat evenimentul.

         Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a românilor de pretutindeni, a constituit și momentul iluminatului festiv în orașul Bocșa.

De ceva timp, echipa SPG Bocșa, sub atenta supraveghere și îndrumare a primarului Mirel Pascu, desfășoară activități de împodobire a orașului, constând în achiziționarea și montarea unor decorațiuni de sezon și iluminatul decorativ aferent sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în așteptarea Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, orașul Bocșa a îmbrăcat straie de sărbătoare!

Cele trei zone importante ale micului burg au fost împodobite cu decorațiuni de sezon, spre bucuria celor mici, dar și celor mari: Parcul „Pescăruș” din Bocșa Română, Parcul Central din Bocșa Montană și Insula „Paradis” de la Bocșa Izvor. Iar, pentru anii viitori, autoritățile locale au în vedere și alte zone, Bocșa fiind un oraș lung, întins, cu multe cartiere bine delimitate.

Așadar, în seara de 1 Decembrie 2021, au fost aprinse luminile decorațiunilor festive! Nu a fost organizată o întâlnire publică, fiecare locuitor al orașului Bocșa are libertatea să se bucure de aceste decorațiuni de sezon când timpul îi permite. Cu toate acestea, pot confirma că, în seara de 1 decembrie 2021, s-a perindat mulțime de oameni în cele trei spații frumos amenajate – pe Insula „Paradis”, în Parcul Central și în Parcul „Pescăruș”. Iar sesiunile de fotografii au fost preocupările principale ale vizitatorilor.

Cu ziua de 1 Decembrie, la Bocșa s-a dat startul sărbătorilor de iarnă. Primii pași au fost făcuți, pregătind următorul eveniment important: prima ediție a Târgului de Crăciun la Bocșa! Pe Insula „Paradis”, cel mai recent obiectiv turistic al Bocșei, în perioada 21 – 24 decembrie 2021, se vor desfășura diverse activități cultural-educativ-recreative, administrația locală pregătind surprize îmbucurătoare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari. Nu vor lipsi colindele și darurile aduse de Moș Crăciun!

Organizatorii se străduiesc să aducă un strop din magia Crăciunului la Bocșa, iar Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului să fie vestită pretutindeni: în Biserici, în lăcașe de cult, în instituții de cultură și învățământ, dar și în spațiul public!

Însoțiți de cel mai în vogă accesoriu – masca! – vă așteptăm pe Insula „Paradis” de la Bocșa Izvor, în perioada 21 – 24 decembrie 2021, la primul Târg de Crăciun al orașului nostru!

N.B!

Tot cu prilejul zilei de 1 decembrie a fost realizat și tradiționalul Brad din Cărți la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”, eveniment aflat la cea de-a X-a ediție, bradul constituind, în această perioadă, un punct de atracție pentru cei care trec pragul instituției cărții! Vă așteptăm cu drag!

A consemnat,

Gabriela Șerban


GALERIE FOTO

În așteptarea Crăciunului, orașul Bocșa a îmbrăcat straie de sărbătoare!